(VIDEO) ŠOK: "Sigurnosna agencija BiH prisluškuje medije u regionu!"

Autor: kurir.rs/RTRS

Svet

25.06.2019

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je danas da raspolaže dokumentom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH, iz kojeg se vidi da je ta agencija stavila pod prismotru više medija iz BiH i regiona s ciljem, kako je rekao, satanizacije političkih protivnika iz Republike Srpske, ali i među Bošnjacima i Hrvatima.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik

Dodik je na vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu istakao da je jedan od razloga zbog kojih se blokira formiranje Saveta ministara, zadržavanje kontrole nad OBA BiH. On je dodao da je ta agencija "otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića" jer nema parlamentarni nadzor, prenosi RTRS.

- OBA ima zadatak da pripremi inkriminaciju pojedinih političara i da to isporuči tužilaštvu i naklonjenim medijima, a one koje ne kontrolišu stavila je pod mere nadzora - tvrdi Dodik.

On je naveo broj protokola OBA u kojem je predviđeno i naloženo praćenje pojedinih medija, uključujući RTRS, koji, kako je rekao, nisu u funkciji medijska satanizacije političkih protivnika i kod Bošnjaka i Hrvata i naravno Republike Srpske, ali i Republike Srpske u celini. 

- Pod brojem protokola 05/1-4-1547/19, to je protokolarni broj OBA u kojem je predviđeno i naloženo praćenje medija u BiH: Avaza, RTRS-a, Dnevnog lista, Nacionala, Infomera, Večernjeg lista i Večernjih novosti koji nisu u funkciji medijske satanzacije političkih protivnika i kod Bošnjaka i Hrvata, ali i Republike Srpske u celosti - naveo je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading