Zašto je Ada Bojana opasna? Desetak života nestane tokom sezone, struja nosi za nekoliko minuta

Autor: Telegraf, Republika

Svet

29.07.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan državljanin Srbije preminuo je u nedelju na Adi Bojani. On je identifikovan kao I. A. (67) iz Novog Bečeja i u more je ušao u trenutku kada su talasi i struja bili veoma jaki.

Crnu Goru je juče pogodilo veliko nevreme, te ne čudi da su talasi na Adi Bojani bili veoma snažni, a samo mali trenutak nepažnje može dovesti do ovakve nesreće. Spasioci su na moru imali pune ruke posla - spasili su sedam života. Ipak, jedan nisu uspeli.

More na Adi Bojani je poznato kao veoma opasno, a talasi često budu jako veliki zbog struje.

Žarko Lukšić iz Odeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja objasnio je specifičnosti kada su veliki talasi koji mogu da odnesu čak i veoma dobre plivače.

- Juče smo imali naporan dan, danas pada kiša, ali su talasi manji. Čim pada kiša talasi budu manji. Ada Bojana i cela Velika plaža u Ulcinju su veoma opasne tokom turističke sezone, tokom sezone izgubimo desetak života. Veoma je opasno kupati se na samom ušću posebno kada su ovako veliki talasi, tamo struja direktno nosi za nekoliko minuta po 500-600 metara od obale i jednostavno čak i iskusni plivači teško mogu da dođu sebi, brzo se umore i nažalost životno su ugroženi - rekao je on za Prvu televiziju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading