(VIDEO) Bokiju 13 produžen pritvor

Autor:

Svet

13.08.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Skoplju produžio je na zahtev tužilaštva pritvor na još 30 dana optuženima u slučaju “Reket”, makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom, koji su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

RepublikaFoto: instagram.com/boki13official
Boki 13

Nakon objavljivanje audio snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu “Verita”, javnost je saznala da je u ceo slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva. 

Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu “da ne brine i da će sve biti ok”. 

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobadanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo. 

 
Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca. 

Istraga u slučaju “Reket” je u toku i očekuje se njeno proširenje. 

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušan tužilac iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi oslobadanja Kamčeva iz pritvora. 

Na saslušanje u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading