Sramno! OVK terorista na slobodi! Morini ukinut pritvor

Autor: Blic, Republika

Svet

14.08.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je pritvor bivšem pripadniku terorističke OVK Tomoru Morini, a kao privremenu meru odredio je da mu se oduzme pasoš ili druga putna isprava, prenosi portal "Plus info".

Foto: Ilustracija

Rešenje je, prema mišljenju Krivičnog vjeća Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, doneseno nakon što je primljeno rešenje Vrhovnog suda Republike Severne Makedonije, kojim se potvrđuje odluka prvostepenog suda da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Morine Srbiji, čije pravosuđe ga optužuje za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine. 

Sud je postupio na zahtev njegovog advokata da se Morini ukine mera pritvora.

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je ranije danas da odluka Vrhovnog suda Sjeverne Makedonije da Morinu, optuženog za ratne zločine na Kosmetu, ne izruči Srbiji predstavlja veliku sramotu za međunarodno pravo i još veći udar za porodice žrtava koje decenijama čekaju pravdu.

Bivši pripadnik terorističke OVK Tomor Morina uhapšen je pre nekoliko dana na graničnom prelazu Blace na osnovu Interpolove poternice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading