SLUČAJ TROVANJA ITALIJANA KOD HVARA: Uhapšeni vlasnik broda i kapetan, a vazduh na jedrenjaku je još TOKSIČAN

Autor: Tanjug

Svet

14.08.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je da je završeno kriminalisticko istraživanje o smrti italijanskog menadžera i trovanju još pet ljudi na brodu kod Hvara, kao i da su uhapšeni vlasnik broda i kapetan.

Policijski službenici dovršili su istraživanje incidenta kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizovano (troje punoletnih i dvoje dece). Posle ukazane lekarske pomoći u KBC Split, utvrđeno je da su deca životno ugrožena.

Obdukcija je potvrdila da je muškarac preminuo zbog trovanja ugljen-monoksidom. Oglasili su se i iz splitske bolnice i poručili da je stanje devojčice i dečaka koji su se takođe otrovali na istom brodu i dalje kritično.

Da je izvor opasnog ugljen-monoksida očito na brodu kojim su plovili uverili su se danas i istražitelji tokom uviđaja na brodu. Naime, jednom policajcu je pozlilo pa je intervenisala Hitna pomoć.

Vazduh na brodu "Atlantia" je i očigledno i dalje jako toksičan i opasan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading