Aljbin Kurti u Crnoj Gori "obeležava" teritoriju dok Milov režim proganja Srbe

Autor: in4s.net

Svet

17.08.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti, lider kosovskog Pokreta Samoopredjeljenje, koji se "proslavio" srbofobnim stavovima i protivljenju bilo kakvim pregovorima sa Srbima, boravio je nedavno u Tuzima, i prisustvovao skupu na kojem se veličala Albanija i na kojem su se vijorile albanske zastave, prenosi crnogorski portal in4s.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Informaciju o ugodnom boravku u mestu Trgaja na reci Cijevna, a koje se bar nominalno još uvek nalazi u Crnoj Gori, Kurti je podelio sa prijateljima na svojoj Fejsbuk stranici, istakakvši kako je 14. avgusta bio gost kod prijatelja na slavi, a da je 15-tog bio gost na manifestaciji koja, kako prenosi CdM, okuplja žitelje Malesije i dijaspore.

Ovaj istinski posvećenik ostvarenju velikoalbanskog projekta, nedavno je saopštio da je izveštaj kosovske Komisije za razgraničenje sa Crnom Gorom uvod u novi rat, navodi Borba.

- Ja sam lično protiv rata sa Crnom Gorom, ali ratovi počinju tamo gde postoji problem sa granicom - zapretio je Kurti.  Ipak, kao što se može videti na fotografijama koje je objavila Borba, u Tuzima se Kurti osećao kao "svoj na svome".

Naravno, kao i mnogo puta do sada, crnogorske vlasti ostale su neme na gromoglasne izlive albanskog nacionalizma, dok ih pesma "Tamo daleko" i stihovi "Crna Gora i Srbija to je jedna familija" dovode do ludila. Najavljene su i krivične prijave, a nije isključeno da režim krene i u hapšenja. Ali, kad su u pitanju albanske pesme i gosti sa Kosova* koji javno pozivaju na otimanje crnogorske teritorije, režim sramno ćuti.

Dok je Kurti rado viđen gost u Crnoj Gori, ulazak u zemlju je zabranjen srpskim akademicima, profesorima i istoričarima. Podsećanja radi, upravo je grupa kosovskih* poslanika "Samoopredjeljenja" ušla na teritoriju Crne Gore, i osam kilometara od granične tačke postavila zastavu Albanije kako bi simbolično pokazala gdje je "prava granica", podseća Borba.

Da u albanskom biračkom telu sa simpatijama gledaju na Kurtija, potvrdila je i njegova poseta albanskoj zajedinici u Detroitu, koji važi za centar albanske dijaspore iz Crne Gore, piše crnogorski portal in4s.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading