Krenuli na odmor pa poginuli! Teška saobraćajna nesreća kod Mostara

Autor: Kurir, Republika

Svet

31.08.2019

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje mrtvih i troje povređenih epilog su teške saobraćajne nesreće koja se jutros oko šest sati desila na magistralnom putu M-17, kod mostarskog naselja Opine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je za Klix.ba kazala dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona došlo je do sudara putničkog i teretnog motornog vozila.

- Smrtno stradali su muškarac inicijala M.M. (1963.), koji je upravljao vozilom "golf 4", kao i ženska osoba A.M. (1972.), oboje iz Lukavca. U vozilu su putovale još dve osobe, teže povređena M.M (1966.) i S.M. (1970.) sa još uvek neutvrđenim stepenom povreda - kazala je tužiteljka.

Povređen je i vozač kamiona M.B. (1977.) iz Mostara.

- Putničko vozilo "golf" dolazilo je iz pravca Sarajeva i očigledno je da je ono prešlo na suprotnu saobraćajnu traku. Ne znamo da li je zaspao vozač i šta se zaista desilo. Naredila sam dalja veštačenja i obdukciju - dodala je.

Spekuliše se o rodbinskoj povezanosti preminulih, ali ona još uvek nije tačno utvrđena. Po pronađenim predmetima u vozilu može se zaključiti da su putovali na odmor. Kako Avaz.ba saznaje išli su prema moru. 

Saobraćaj ovim putnim pravcem bio je blokiran više od tri sata, a preusmeravan je preko naselja Tekija pa se nisu stvarale veće gužve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading