Poruka kandidatkinje za predsednicu Hrvatske: Srbe žigošemo kao Hitler Jevreje!

Autor:

Svet

05.09.2019

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kolindinoj Hrvatskoj Srbi žive kao što živeli Jevreji u nacističkoj Nemačkoj, poručila je Katarina Peović, kandidatkinja Radničke partije na izborima za predsednika Hrvatske. S tom tezom u potpunosti se slažu i sagovornici Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Peovićeva je, gostujući na televiziji RTL, povodom poslednjih učestalih napada na Srbe u Hrvatskoj objasnila da se pripadnici srpske manjine u toj zemlji koriste za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog.

- Izuzetno je važno da primetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata, umesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Jevreja za neprijatelje u nacističkoj Nemačkoj - smatra hrvatska političarka.

RepublikaFoto: twitter.com/Katarina Peović predsjednička kandidatkinja RF-a
Katarina Peović

DUČIĆEVA PORUKA

Kako objašnjavaju analitičari s kojima smo juče razgovarali, na ovakvom tretmanu Srba u Hrvatskoj u poslednje vreme intenzivno radi i predsednica te države Kolinda Grabar Kitarović. Upečatljiva je, kažu, njena relativizacija brutalnih napada na srpsku manjinu, a posebno ćutanje posle noćnog prepada na ljude koji su mirno gledali utakmicu u kafiću nadomak Knina. Tada je, podsetimo, jedan od napadača imao i mačetu.

Kljajević: Satanizacija Srba vratiće im se kao bumerang

Istoričar Božidar Kljajević navodi za Srpski telegraf da se Hrvati bave Srbima isključivo u smislu da od naših državljana proizvode neprijatelje, te da za njih mi jesmo poput Jevreja u Hitlerovoj Nemačkoj.

Izbori su izgubljena bitka

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj, koji će najverovatnije biti održani krajem decembra, i kandidatima na njima, a pre svega Kolindi Grabar Kitarović, Zoranu Milanoviću i Miroslavu Škori, Peovićeva je rekla da je to za hrvatski narod izgubljena bitka.

- Ko god pobedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koja narodu ništa dobro doneti neće - poručila je ona.

- Jovan Dučić za Hrvate je lepo rekao da su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. Oni su se okrenuli satanizaciji Srba bez ikakve potrebe, a u stvari sve će to njih najviše da košta. Srbi su u 21. veku u njihovoj državi nepoželjni i namenjeni za odstrel - objašnjava ovaj stručnjak.

TUĐMANOVA ŽELJA

Predsednik Veritasa Savo Štrbac ističe da je kandidatkinja Radničke partije poentirala, te da je tačno da Hrvatima Srbi služe za homogenizaciju naroda. Takođe, smatra on, što više mržnje prema Srbima pokaže potencijalni predsednički kandidat, privući će više glasova.

Štrbac: Srba je 1991. bilo 12,2 odsto, a na sledećem popisu biće ih tri odsto

- Hrvati su nesporno većinski, to govore statistički podaci. Srba je 1991. godine u njihovoj državi bilo 12,2 posto, a Veritasove analize govore da će ih na idućem popisu 2021. biti manje od tri odsto. Time će se obistiniti želja Tuđmana i njegovog establišmenta i tako će biti rešeno srpsko pitanje u Hrvatskoj - smatra Štrbac.

Jevreji u Nemačkoj

- Uoči Drugog svetskog rata Jevreji su označavani kao glavni krivci za sve loše stvari u Nemačkoj, a posebno sve goru ekonomsku situaciju

- Od 1941. do 1945. nad Jevrejima je sistematski sproveden genocid

- Jevreji su bili glavne žrtve holokausta, koji su nacisti nazivali konačnim rešenjem jevrejskog pitanja

- Jevreji su masovno ubijani u koncentracionim logorima opremljenim gasnim komorama

- Nad Jevrejima su sprovođeni najužasniji medicinski eksperimenti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

05.09.2019 12:22

E Kaća,na ovakav način ti nikad baš nikad nećeš biti predsednik ustaške NDH.