Dodik: Međunarodni faktor potisnuo istinu o stradanju Srba

Autor: Tanjug

Svet

09.09.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma značajno okupljanje na akademiji "Egzodus i trajanje" - podsetnik na ratna dešavanja u Vozući, kao i etničko čišcenje više od 40.000 Srba sa područja Zenice, Žepča, Banovića i Zavidovića, da bi se ukazalo na istinu o stradanju Srba koju je potisnuo međunarodni faktor.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik

- Grad Doboj, udruženja neguju sećanje na stradanje u Vozući. To je mesto koje pamti i zna cela Republika Srpska, poznato po stradanju, po junaštvu, po egzodusu, po činjenici da za mnoge zločine i etnicko čišcenje tog prostora nikada niko nije odgovarao, po tome da je bila prisutna mudžahedinska jedinica ''El mudžahedin'', pod komandom Sakiba Mahmuljina kojeg je nedavno grad Zenica proglasio počasnim građaninom - rekao je Dodik novinarima pre pocetka akademije, prenosi RTRS.

On je podsetio da je u to vreme i sadašnji član Predsedništva BiH Šefik Džaferović bio komandant policije na tom prostoru i nije sprečio da mudžahedini ubijaju Srbe.

 

 

- To, naravno, govori o tome da sa njihove strane nije ni čudo da se tako postupa. Ali, mi ne smemo da zaboravimo - naglasio je Dodik.

On je naveo da se, preuveličava, priča o Sarajevu, a ne vidi da je 2.000 ljudi iz Vozuće proterano, uništena njihova vekovna ognjišta, stradali životi, ali i materijalna sredstva, koja je trebalo obnoviti.

Dodik je naglasio da na političarima i jeste da ukazuju na nepravdu i na stradanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Haim

10.09.2019 13:27

Niko(nam) neće pomoći ako ne pomognemo sebi. Niko se drugi neće sećati. Niko.