Kruzer u Boki tražio pomoć: Hitno evakuisano dete (5)!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.09.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruzer "MSC Opera" na izlazu iz Kumborskog tesnaca u Boki Kotorskoj zatražio pomoć i hitnu evakuaciju petogodišnjeg deteta zbog bolesti.

RepublikaFoto: yputube.com/The Jet Set
Foto: Ilustracija

Pomoć je zatražena sinoć preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, objavili su lokalni mediji.

Obavešteni su svi državni organi – Sektor granične policije, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Turistički čamac "Gracijana" i plovilo pilotske službe Luke Kotor su preuzeli dete u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika, gde su ga čekali ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dete je iskrcano sa broda u 22.00, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, gde je iskrcano u pratnji roditelja i još jednog deteta.

O akciji medicinske evakuacije sa "MSC Opere" bila je obaveštena i obalna radio-stanica Dubrovnik radio, jer se evakuacija obolelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama severno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za tim nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa.

"MSC Opera" nastavila je krstarenje Mediteranom i trenutno iz Boke plovi ka grčkoj luci Mikonos.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading