Sve su prilike da će poslanici u Crnoj Gori morati nešto da rade kako bi zaradili celu platu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.09.2019

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administrativni odbor crnogorske Skupštine razmatraće sutra predlog da se poslanicima koji ne dolaze na sednice smanje plate, i to do 50 odsto.

- Ta tačka je na dnevnom redu. Raspravljaćemo o tome - kazao je za CdM predsednik Odbora Ljuid Škrelja. Kaznene odredbe za poslanike koji ne dolaze na skupštinska zasedanja počeće da se primenjuju od 1. oktobra.

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da je uveren da će ubuduće neopravdani nedolasci poslanika na zasedanja Skupštine biti sankcionisani i da će se poštovati usvojene izmene Poslovnika, kako bi se sprečilo dugogodišnje neosnovano izbegavanje radnih obaveza od strane dela poslanika.

Skupština je letos usvojila izmene skupštinskog Poslovnika kojim je predviđeno da će se poslaniku koji neopravdano odsustvuje sa jedne sednice umanjiti mesečna zarada za 30 odsto, a sa dve ili više sednica u toku meseca za 50 odsto.

Poslanici Demokrata i Građanskog pokreta URA od konstituisanja ovog saziva parlamenta nisu učestvovali u njegovom radu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading