Odloženo ispitivanje Janeve dok se ne upozna sa dokazima

Autor: agencije

Svet

24.09.2019

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećeosumnjičena u slučaju "Reket" Katica Janeva danas je bila odvedena na isptivanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije.

Foto: youtube.com/Nedelnik Republika
Katica Janeva

Ipak, davanje izjave odložila je da bi pre toga mogla da se upozna sa dokazima.

Jedan od branitelja razrešene specijalne tužiteljke Janeve, advokat Irena Frčkovska je novinarima rekla da će njena klijentkinja "iskorisititi pravo da lično izvrši uvid u dokaze", koje je zakazano za četvrtak, i posle toga će dati izjavu pred tužiteljkom za organizovani kriminal Vilmom Ruskoskom.

Frčkovska je rekla da su Janeva i branioci obavešteni da će im sutra biti uručeno rešenje o završetku istrage u slučaju "Reket".

- Smatramo da je Janevi prekršeno pravo time što joj nije omogućeno da da iskaz pre završetka istrage. Tužilaštvo je dužno da sasluša osumnjičenu pre završetka istrage - rekla je skopska advokatica, kojoj se danas na saslušanju kao branilac Janeve pridružio advokat Deljo Kadiev.

Foto: youtube.com/ MAKFAKS
Bojan Jovanovski

Odbrana je najvila da će tražiti da se Janeva brani sa slobode, jer kako ističu, završetkom istrage za aferu "Reket" otvorena je mogućnost da razrešena specijana tužiteljka izađe iz pritvora, uz davanje garancije.

Boravak Katice Janeve kod tužiteljke za organizovani kriminal Vilme Ruskoske trajao je manje od jedan sat nakon čega je vraćena u protitvor u istražni zatvor "Skoplje" gde se nalazi od 21. avgusta.

Janeva je prethodno, dan pre nego što je uhapšena, u Tužilaštvu za organizovani kriminal ispitana kao svedok, a danas je trebalo da da izjavu kao trećeosumnjičena za iznudu novca od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva.

Foto: Privatna arhiva

Na ispitivanju kod Ruskoske juče je prvi put nakon što je pritvoren bio i prvoosumnjičeni u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski, pozat koa Boki 13, koji je odbio da da izjavu jer nije upoznat sa dokazima, što će mu biti omogućeno sutra.

Tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskoska je, kako su preneli lokalni mediji, saopštila je da je završen istražni postupak u slučaju "Reket" u delu koji se odnosi na iznudu novca od Kamčeva i da teče rok od 15 dana za uvid osumnjičenih u prikupljene dokaze protiv njih.

Predistražni postupak Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju pokrenulo je početkom maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritvoreni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritvoru od 21. avgusta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading