Dodik o problemu migranata u BiH: Nema celovitog plana za rešavanje ovog pitanja

Autor: Tanjug

Svet

23.10.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da u BiH nema celovitog plana za rešavanje problema migranata i da se u vezi sa tim veoma kasni, navodeći da Savet ministara u tehničkom mandatu Predsedništvu BiH nije dostavio nijedan predlog koji bi mogao biti održiv.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Pre je bio dostavljen predlog da na granice BiH budu izvedene Oružane snage, nakon čega sam rekao da to ne može i nije se desilo. Zatim je traženo da policija Federacije BiH bude razmeštena na granicu prema Srbiji, a u Republici Srpskoj, što je odbijeno - rekao je Dodik novinarima, prenosi RTRS.

On je podsetio da su tri ili četiri puta vraćeni predlozi koje je Predsedništvu BiH dostavljao Savet ministara jer nije reč o celovitom programu rešavanja problema migranata.


- Iz Saveta ministara ne dobijamo nijedan predlog koji bi mogao biti održiv. Sada oni (bošnjačka stranka SDA) mogu da govore da li ja odlučujem o ovom pitanju ili ne. Ako ne odlučujem, neka izvedu vojsku na granicu da vidimo kako će to ići - poručio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading