Konoborica (42) nožem u srce ubila mladića (18), a prvo tvrdila da je u pitanju samoubistvo

Autor: Novosti, Republika

Svet

29.11.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost u Crnoj Gori šokirana je još jednim zločinom - Razija Dacić (42), iz Rožaja, u četvrtak oko 18 sati, u stanu koji je koristila u Ulici Jove Jovanovića Zmaja u podgoričkom naselju Stari aerodrom, ubodom nožem, direktno u srce, ubila je Boža Vujadinovića (18).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Posle hapšenja i saslušanja, viša državna tužiteljka Maja Jovanović odredila joj je zadržavanje od 72 časa, posle čega će, nema sumnje, uslediti zahtev sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici za određivanje pritvora i sprovođenje istrage zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistvo.

Prema tvrdnjama Dacićeve, teško povređenog mladića u Klinički centar je dovezla upravo ona, i uhapšena je odmah pošto je konstatovana smrt nesrećnog mladića. Na prvom saslušanju u policiji, ali i pred tužiteljkom Jovanović, Razija je tvrdila da je Vujadinović sam sebi naneo povrede, odnosno da je želeo da izvrši samoubistvo. Pritešnjena nelogičnostima u iskazu, priznala je da ga je ubola nožem u grudi...

Odmah posle hapšenja Dacićeve, koja radi kao konobarica u jednoj kafani u predgrađu Podgorice, mnogi su se u Crnoj Gori prisetili da je ona bila akter još jedne tragedije 1999. godine. Tada je pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Crne Gore osuđena na osam godina zatvora zbog počinjenog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti, odnosno zbog izazivanja požara u kojem su nastradale njena jednomesečna kći E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L.

Njih dve su, naime, u noći između 1. i 2. februara 1999, u Rožajama, u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala, zapalile sveću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje, ostavljajući devojčice same. Posle 11 sati vratile su se, ali barake nije bilo. Izgorela je u požaru, a sa njom i dve njihove devojčice.

Kako se mladi Vujadinović našao u stanu znatno starije Rožajke, šta se u stanu dešavalo pre kobnog uboda nožem, zasada nije poznato. Kako se saznaje, postoje očevici krvave drame, posle koje je mladić gotovo bez ikakvih vitalnih funkcija dovezen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore. Kardiolozi su pokušali da mu ušiju pocepano srce, ali ono što su pre dvadesetak dana uspele njihove kolege u Beranama, nije bilo moguće uraditi u Podgorici, jer je mladić zbog teških povreda iskrvario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading