Mirović: Crnogorci usvojili antisrpski zakon na srednjovekovni način

Autor:

Svet

06.12.2019

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Mirović, profesor Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i jedan od onih kojima je Đukanovićev režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru, nema dilemu da novi zakon koji je usvojen u Crnoj Gori ima izrazito antisrpski karakter.

RepublikaFoto: youtube.com/SRBIN.info
Dejan Mirović

Naime, novi zakon tretira kao kulturno dobro državnu imovinu koju koriste verske zajednice, a to se odnosi na izgrađene verske objekte ili zemljište pribavljeno iz javnih prihoda koji su bili u državnoj svojini pre 1918. Jedini izuzetak su objekti i zemljište za koje postoji dokaz o pravu svojine verskih zajednica nad tim objektima ili zemljištem.

- Uzeta je 1918. godina kao nekakav početak i kraj u vezi sa najspornijim članovima 62 i 63. U tom smislu je jasno da nije uzeta 1878, kada je Crna Gora priznata na Berlinskom kongresu, ili 2006, kada je postala članica UN. Prema tome, radi se o zakonu koji može biti primer srednjovekovnog načina regulisanja pravnih odnosa protiv jednog naroda - rekao je Mirović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading