NIKO NAS NEĆE SPREČITI! Dodik: Srpska će slaviti 9. januar

Autor: Tanjug

Svet

18.12.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska ima pravo da obeležava 9. januar kao datum svog nastanka i da je u tome niko ne može sprečiti i naglasio da taj praznik ne vređa nikoga.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Taj praznik će biti obeležen širom opština i gradova Srpske, gde će biti organizovane manifestacije - rekao je Dodik za RTRS.

On je podsetio da mnoge ulice, trgovi, ustanove u lokalnim zajednicama i auto-put nose naziv 9. januar i dodao da će ta praksa biti nastavljena.

Podsetivši da je Ustavni sud BiH osporavao 9. januar, Dodik je napomenuo da su neprirodno u tom sudu i strane sudije koje su politički i karijeristički odlučivale protiv Srpske.


- Da su se njegove sudije, poput onih iz Makedonije, držale prava, ne bi tako odlučivale. Ali, mi se nećemo odreći 9. januara - poručio je Dodik i dodao da taj sud neće više donositi odluke protiv Republike Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading