Gotovo brojanje: U drugi krugu idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović

Autor: telegraf.rs

Svet

22.12.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena sva birališta, a sada su stigli i rezultati. U drugi krug predsedničkih izbora ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović

Građani Hrvatske, njih nešto manje od 3,9 miliona, bira predsednika države sa liste na kojoj je 11 kandidata. Birališta su otvorena u 7.00, a zatvorena u 19 sati. Prema skoro 100 odsto obrađenih glasova, stvar je rešena. U drugi krug idu Zoran Milanović (29,56 odsto) i Kolinda Grabar Kitarović (26,75 odsto glasova).

U prvom krugu predsedničkih izbora kandidati su bili aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kandidat najuticajnije opozicione stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović, nezavisni kandidat Miroslav Škoro, Neđeljko Babić (HŠČKŠ), Anto Ðapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF) i Ivan Pernar (SIP).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading