Ukraden nakit star 3.000 godina sa arheološkog lokaliteta u Čanju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.12.2019

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barskoj policiji prijavljena je krađa grobnog nakita, kako se navodi u prijavi, arheološkom lokalitetu u Čanju. Prema pisanju podgoričkog lista Dan, protiv nepoznatih počinioca podneta je prijava zbog krađe kulturnog dobra Crne Gore, prenosi RTCG.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Policijska stanica Bar

Iz policije su kazali da lokacija koja se pominje u prijavi još nije proglašena nalazištem, ali da rade na rešavanju tog slučaja. Kako se navodi, u pitanju je kneževsko groblje iz osmog veka pre nove ere, na kojem su slučajno nađeni bronzani predmeti koji su služili kao grobni prilozi.

Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe od 16. oktobra do 12. decembra 2019. godine nelegalno iskopavale, kako se navodi u prijavi, praistorijsko groblje u mestu Čanj, Kufin čime su oskrnavili praistorijsko nalazište.

Dodaje se i da je nadležnom organu barskog muzeja pokazana lokacija i da je od tada, ušla u proces zaštite i dobijanja saglasnosti za arheološko ispitivanje.

 




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading