Crna Gora: Usvojen zakon o pljačkanju Srpske pravoslavne crkve, pohapšeni svi poslanici Demokratskog fronta!

Autor: RTS,

Svet

27.12.2019

05:35 >> 06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takozvani Zakon o slobodi veroispovesti, a u suštini akt o ozakonjenju pljačkanja Srpske pravoslavne crkve, usvojen je u Skupštini Crne Gore glasovima vladajuće većine i SDP-a.

RepublikaFoto: Tanjug/M. PETROVIĆ
Na ulicama Podgorice protesti građana, policija hapsi na sve strane - na udaru i poslanici!

Za Zakon je glasalo 45 poslanika DPS-a, SD-a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Force, kao i poslanici SDP-a.

Poslanici vladajuće koalicije i SDP-a odbili su jednoglasno 103 amandmana Demokratskog fronta, čijih svih 17 poslanika je uhapsila policija i odvela iz Skupštine! Zbog incidenata u crnogorskom parlamentu hapšeno je još 5 osoba.

Sednica je bila prekinuta nešto iza ponoći kad, se dogodilo naguravanje predstavnika opozicije nakon što je bačena, kako se za sada spekuliše, ili petarda ili suzavac. Navodno su u naguravanju počupani mikrofoni ispred predsednika parlamenta, pa je reagovalo i obezbeđenje, koje je izvelo premijera Duška Markovića iz Skupštine

Kako su tvrdili članovi vladajuće koalicije, navodno je flašom u glavu pogođen i jedan poslanik.

Policija je u dve marice odvela poslanike Demokratskog fronta,  čija poslanica Marina Jočić je pozvala građane Crne Gore da izađu na ulice

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading