CRNOGORSKI PREMIJER PRETI MITROPOLITU: Ovo ti je poslednja opomena

Autor: Tanjug

Svet

30.12.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas, povodom paljenja crnogorske zastave u Beogradu, da je to, kako je naveo, neshvatljivo ponašanje vlasti Srbije, a mitropolitu Amfilohiju je uputio "poslednju opomenu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duško Marković

- U Crnoj Gori postoji bezbednost srpske imovine i građana i ovde nisu ugroženi. Posredi je politička manipulacija koja želi Crnu Goru da predstavi kao nebezbednu zemlju - rekao je Marković, preneo je portal podgoričkog Radija Antena M.

- O Crnoj Gori se ne može odlučivati van Crne Gore, Crna Gora je samostalna država - kazao je Marković.

Crnogorski premijer je istovremeno uputio, kako je naveo, poslednju opomenu mitropolitu Amfilohiju i sveštenstvu, za koje je rekao da treba da se vrati u hramove, a ne da poziva na otpor na ovakav način.

- Poziv za dijalog je otvoren, a Amfilohiju kažem da ne podstiče nerede, ovo je poslednja opomena - poručio je Marković.

 

 

Dodao je da je dijalog praksa vlade i da je to ponovio i mitropolitu Amfilohiju.

Time, kazao je, ne napada “mitropolita SPC”, već samo apeluje da se ne zloupotrebljavaju verska osećanja građana.

- Ako je mitropolit spreman, već od sutra možemo da razgovaramo - rekao je Marković, koji je u noći usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti odbio predlog mitropolita Amfilohija da se glasanje odloži do iza Božića.

Za političke stranke je rekao da mogu da organizuju proteste, ali u skladu sa zakonom i zapretio da će, kako je rekao, svako huliganstvo biti sankcionisano.

Marković nije želio da komentariše podizanje optužnice protiv nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, preneo je Radio Antena M.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Klimt Bec

31.12.2019 00:43

Ni stida ni srama a obraz kao djon cipele, zato te je Tramp tako obrukao da nisi znao ni kako se zoves jado!!!