Linta: Milanović vređajući Srbe očekuje više glasova!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.12.2019

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da je prvi predizborni duel predsedničkih kandidata u Hrvatskoj Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića još jednom potvrdio da je mržnja prema Srbima i Srbiji jedan od temelja Hrvatske.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Linta je, komentarišući što je Milanović o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izgovorio najgore uvrede, rekao da Milanović veruje da će na taj način imati više šansi da bude izabran za predsednika Hrvatske.

- To jasno govori da Milanović opravdano misli da je većina hrvatskog naroda antisrpski orijentisana i da pljuvanje po Srbiji i Srbima može samo da mu donese političku korist - naveo je Linta u izjavi za javnost.

On je rekao da su kandidati u drugom krugu za predsednika Hrvatske „šovinisti koje mrze Srbe, i naglasio da o tome svedoči i izjava Milanovića da je Franjo Tuđman bio u pravu u bitnim stvarima.

- To jasno govori da Zoran Milanović pozitivno ocenjuje projekat stvaranja etnički čiste hrvatske države i proterivanje pola miliona Srba sa svojih vekovnih područja, dok zločinačke akcije hrvatske vojske i policije poput "Oluja", "Bljesak" i ostale naziva oslobodilačkim - rekao je Linta.

Ističe da odnos predsedničkih kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića prema Srbiji i srpskom narodu pokazuje da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom prošlošću i lažnom mitologijom.

- I Grabar Kitarović i Milanović zastupaju ustaški mit o tome da su Srbija i Srbi agresori, a Hrvatska žrtva agresije - objašnjava on. Smatra da Hrvatska neće biti moderna i demokratska država sve dok ne prizna da je glavni krivac za rat bio režim Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje Velike Hrvatske bez Srba, kao i da je u NDH počinjen genocid na srpskim narodom.

Linta kaže da Grabar Kitarović kao predsednica i Milanović, za vreme svog premijerskog mandata, nisu ništa učinili na rešavanju imovinskih i brojnih drugih problema srpskih povratnika, proteranih Srba i drugih oštećenih građana.

On je zaključio da Grabar-Kitarović i Milanović ništa nisu uradili na ekonomskom razvoju krajiškog područja, procesuiranju brojnih zločina nad Srbima, ekshumiranju posmrtnih ostataka Srba iz svih poznatih grobnih mesta i identifikaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading