(FOTO) NJEGOŠEVI POTOMCI BRANE SVETINJE

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

01.01.2020

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoćnjem molebanu u Podgorici, koji je održan zbog ugroženosti srpskih svetinja, prisustvovali su i potomci porodice Petrović Njegoš.

RepublikaFoto: Tanjug/M. PETROVIĆ
Foto: Ilustracija

Ivan Petrović Njegoš, direktni potomak svetorodne dinastije Petrovića, potpisao je nedavno i peticiju protiv predloga Zakona o slobodi veroispovesti, naglasivši da je to učinio zbog svog životnog i moralnog ubeđenja da bude dostojan potomak svojih predaka.

 

 

- Kao neko ko dolazi iz porodice koja je dala pet vladika, od kojih su dvojica kanonizovani kao sveci, moj potpis peticije je normalan i minimalan doprinos očuvanju svetinja i grobova svojih predaka - rekao je Ivan Petrović Njegoš i dodao:

- Zakon me neodoljivo asocira na akt oceubistva, jer država koja je stvorena od strane crkve, pravoslavne crkve, istovremeno pokušava da ubije tu istu crkvu tako što trasira put otimačini hramova, manastira, crkava i crkvene imovine - navodi se...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading