Ministar, strani savetnik, intelektualac, novinar i veoma blizak čovek Zorana Zaeva rukovodio je aferom "REKET"

Autor: Republika

Svet

04.01.2020

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Branko Geroski u svom izveštaju o slučaju "Reket" objašnjava da se prsten oko Zorana Zaeva steže i da će Frosina Remenski i Boki 13 reći istinu o slučaju i mestu gde je novac završio, piše vecer.mk.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Pixabay.com
Akteri afere Reket

Geroski objašnjava da su Remenski i Jovanovski svesni da će dobiti visoke zatvorske kazne i ne žele da budu jedini krivci.

Evo šta sam želeo da kažem svom prijatelju Zaevu, dragi moj. Prvo, nisam bio siguran da li je znao ko je čovek koji je orkestrirao ne samo celu medijsku operaciju Bojana Jovanovskog u Makedoniji (1TV sa svojim "mega zvezdama") izgradio svoj imidž filantropa i aktivista civilnog društva i sarađivao sa njim na na razne načine, uključujući i finansijske. Tačnije, naravno, premijer Zaev morao je da zna za veliku povezanost jednog od njegovih veoma važnih stranih savetnika sa Jovanovskim, ali nisam bio siguran da li ima jasnu predstavu o tome gde se vodi taj kanal i koja bi ta linija uticaja jednog dana mogla da bude nakaza.

Tada je jednom prilikom predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao svoju čuvenu izjavu u vezi sa skandalom, nakon čega mi je postalo potpuno jasno da Zaev još uvek nije u stanju da proceni političku štetu od umešanosti svog savetnika. u ovom skandalu.


U suprotnom, da znate jednu stvar koju možda niste znali. Uz dužno poštovanje "medijskog genija" Bojana Jovanovskog, glavnu konfiguraciju 1TV-a sastavljenu i jezgro "zvezdaškog tima" izabrao je upravo Zaev savetnik, verovatno u konsultaciji sa ljudima iz okruženja premijera. Isti čovek je pripremio "evakuaciju" istog tima posle propasti 1TV-a i dizajnirao novi televizijski projekat, u medijumu u kojem Zaev savetnik ima i ozbiljan uticaj i veoma blizak prijatelj u vlasničkoj strukturi.

Moja informacija je da je isti čovek prvobitno upravljao kretanjem novca prikupljenog u reketiranju talentovanog Bokija, njegovih pomoćnika iz Međunarodne unije, ali - sada se to mora konačno reći! - i čovek iz ekipe 1TV koji je i dalje učestvovao u reketiranju privrednika.

Tako je bilo i u početku. Kasnije, nakon što državne vlasti shvate da pod njegovim okriljem reketiraju milioni (sećate se one replike "stekli ste puno prijatelja"?), Čovek iz Zaevog najvernijeg čoveka biće uključen u kontrolu reketa, čovek za koga kažu da je bez njega se u zemlji ne može obavljati posao i to bez prestanka plaćanja određenog iznosa evra, bez obzira na ishod sporazuma. Znate na koga mislim, zar ne?

Kao i tada i sada, Zaev nije u stanju da proceni političku štetu od tih igara, ne može da razume da će to platiti. Međutim, tog leta Zaev je imao veliku šansu da prekine tu liniju uticaja nespretnog savetnika, jer je redovni rok produžavao ugovore svojim savetnicima ili se jednostavno zahvalio dosadašnjoj saradnji.

Nakon što je objavljeno da je izvođač radova obnovljen, postalo mi je jasno da se Zaev upuštao u nemoguću misiju pod nazivom "Jimenoplasti": čovek je odlučio da vrati percepciju nevinosti specijalne tužiteljke Katice Janeve i slučaj prevede u narativ jedne. kvalifikovani "kvir" (sa izvinjenjem LGBT zajednici, kako to Zaev kaže) i nekolicina njegovih saradnika, koji su zlostavljali vladine službenike da reketiraju posao.

U to vreme imao sam određene informacije da ni tužiteljka Vilma Ruskovska, ni državni tužilac Ljubomir Joveski neće potisnuti tu blistavu priču.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading