Andrija Mandić o molebanu u Beogradu: Narod je oduševljen i ohrabren! Sve naše oči uprte su u Srbiju

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta i Srba iz Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da Beograđani koji su izašli na litiju i na moleban kod Hrama Svetog Save ne mogu dobro da ocene koliko to ima uticaja na Crnu Goru.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrija Mandić

Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno, poručio je Mandić.

- Sve naše oči su uprte u Srbiju, u prestoni grad, prema našim sunarodnicima. Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno - rekao je Mandić govoreći o molitvenom skupu u Beogradu.

Podsetio je da je kap koja je prelila čašu narodnog gneva bila kada su izglasali Zakon o slobodi veroispovesti i otimanje imovine SPC.

- Te večeri nisam ni slutio kada sam pozvao narod u ime Demokratskog fronta da izađe na ulice, blokira saobraćajnice, sa ikonama i pruže otpor - da će se to pretvoriti u jednu nacionalnu srpsku solidarnost, da će SPC, vernici, država Srbija, Republika Srpska i Srbi na svim meridijanima od Čikaga do Tokija stati snažno uz malobrojni srpski narod koji živi u Crnoj Gori, ali koji ipak u toj državi broji 30 odsto stanovništva - rekao je Mandić.

 

 

Mandić kaže da se konkretan efekat narodnog otpora već vidi.

- Narod se objedinio i shvatio da je on većina u Crnoj Gori, a ne razbijeni korpus kojim može da se manipuliše i koji je dužan da prihvata volju izmišljene većine. To je najbitnije, a ono što je posebno bitno je što je država Srbija snažno stala uz svoj narod, da je naš patrijarh Irinej snažno stao uz verujuće ljude u Crnoj Gori i da se upravo dešava ono što nije nepoznato u drugim državama - zamislite da neko na planeti počne da otima sinagoge, kako bi reagovao Izrael - upitao je Mandić.

Smatra da se energija koja je pokuljala na ulice veštački ne može uništiti. Mandić zaključuje Njegoševim rečima da "svoj svojega nikad puštat neće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BEPA

08.01.2020 21:05

Само Слога Србе Спасава.

Odgovori 14 0