REBUS KOJI REŽIM U PODGORICI NE ZNA DA REŠI! MITROPOLIJA: Biće litije na Cetinju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

22.01.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkvena opština cetinjska saopštila je da je uvažila sugestiju Uprave policije i otkazala litiju na Cetinju, ali da će moleban biti služen u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mitropolit Amfilohije

- Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, litija na Cetinju zasad neće biti održavana - objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorska.

Kako navode, litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

 

 

- Njen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispoviesti, objašnjava se u saopštenju.

U Mitropoliji kažu da je sugestija Uprave policije prihvaćena jer Mitropolija radi u dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore.

"Argumentacija Policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala Policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti", zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading