Tukli su ga iz čista mira! Jeziva ispovest oca mladića koji je pretučen u Podgorici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.01.2020

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Vukićević, otac devetnaestogodišnjeg mladića pretučenog u ponedeljak u Podgorici, kaže da je do napada na njegovog sina od grupe ljudi došlo iz čista mira i da se on zadesio na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme.

Vukićević je za podgoričku Pobjedu izjavio da je prinuđen da reaguje, jer se ime njegovog sina spominje više puta u javnosti u poslednjih nekoliko dana u negativnom kontekstu.

Prema njegovim rečima bilo da su pojedinci ili grupe u pitanju, identitet njegovog sina je zloupotrebljen, čime je, kako kaže Josif, i cela porodica izložena dodatnom stresu i nervozi.

Dodao je da je događaj predstavljen kao da je Josif Vukićević sa nekom vrstom provokacija isprovocirao grupu huligana, stvorio problem, odnosno doveo do toga da ta ista grupa fizički nasrne na njega, odnosno prebije ga.

- Jedina i prava istina je da naš sin nijednim postupkom nije izazvao ili isprovocirao bilo koga bilo čime, već se nažalost našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i nekoj grupi huligana poslužio kao predmet, žrtva na kojoj su iskalili svoje frustracije. Za nas i po našem mišljenju to nisu ničiji navijači, ni predstavnici, već huligani od čijih ruku i nogu tu noć je stradao naš sin - rekao je Vukićević senior.

Veruje, kazao je, u nadležne organe i očekuju da će rasvetliti ovaj događaj do kraja i da će se krivci pronaći i biti propisno kažnjeni, jer, ako ne budu uhvaćeni i kažnjeni, sutra se isto može dogoditi drugome.

Crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije je razmatrao ovaj slučaj i utvrdio da mladić nije pretučen na nacionalnoj osnovi. U izjavi datoj policiji, Josif Vukićević je otkrio i neke detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, piše Pobjeda.

Danilovgrđanin je rekao da je nekoliko osoba koji su iz automobila (jedan je bio crvene boje) počeli da tuku drugog momka koji je takođe stajao na autobuskom stajalištu. Prema svedočenu Vukićevića taj momak nije ništa dobacivao niti na bilo koji način provocirao.

U kasnijoj razradi, Vukićević je, prema navodima podgoričkih Vijesti, rekao da su, osim njega, prebijena dvojica momama koji su bili u njegovoj neposrednoj blizini. - Kada sam video da tuku ova dva momka bez razloga, prepao sam se i iz straha počeo da trčim u pravcu kružnog toka - rekao je Josif policiji.

Dodao je da su ga napadači jurili, a da im se pridružilo još desetak osoba koje su izašle iz vozila koje su prethodno zaustavili na kolovozu.

Prema informacijama Pobjede, crnogorskoj policiji nije prijavljeno, niti postoje, osim izjave Josifa Vukićevića, neke indicije da su još dve osobe bile napadnute kod autobuskog stajališta u Siti kvartu u Podgorici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading