(VIDEO) Litije se nastavljaju: Nekoliko stotina vernika krenulo ka Beranama i Nikšiću!

Autor: Republika

Svet

02.02.2020

11:23 >> 11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani više sela rano jutros su krenuli na put dug i po više desetina kilometara kako bi prisustvovali molebanima i litijama u obližnjim gradovima.

RepublikaFoto: youtube/StanojloPopovic
Vernici krenuli ka Beranama

Krstonosna litija krenula je u nedelju u 5 sati iz manastira Kosijerevo do Nikšića, u molitvenoj koloni i putu dugom 50 kilometara.

Oni će u nedelju veče prisustvovati molebanu u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i litiji na ulicama tog grada. Tu će se pruključiti reci od oko 20.000 ljudi, koliko ih se očekuje na litiji u ovom gradu, koja će od Sabornog hrama Svetog Simeona Mirotočivog poći ka manastiru Đurđevi stupovi. U manastiru će biti služen moleban.

Litija koja je krenula u nedelju jutro iz Murine, stigla je u Andrijevicu. Okupljeni građani su skandirajući "Ne damo svetinje, u molitvenom hodu nastavili litiju ka 17 kilometara udaljenim Beranama, gde će se priključiti glavnoj litiji.

Na veliko narodno sabranje u Beranama krenulo je nekoliko stotina meštana Šekulara. Pre polaska litije, meštani su se pomolili u crkvi Svetog Jovana Krstitelju, u selu koje se dodiruje sa teritorijom Kosova i Metohije.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić napisao je na svom Instagram profilu da je i litija iz Murine, duga 35 kilometara krenula ka Beranama.


"Večeras će sva Crna Gora biti na nogama", napisao je Milačić, uz fotografiju povorke u kojoj se vide mladići kako nose velike krstove i transparent "Samo sloga svetinje spašava".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading