Marko Milačić, lider Prave Crne Gore: Niko neće pobediti narod, pa ni Đukanović

Autor:

Svet

03.02.2020

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litijama širom Crne Gore dobili smo nikad veću snagu protiv crnogorskog režima, a uz to i punoću kolektivne svesti o našem identitetu, koji nam niko ne može osporiti niti ga pobediti, poručuje lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Milačić

Nepunih 48 sati posle puštanja iz pritvora u Centru bezbednosti u Podgorici, gde je zadržan više od četiri sata, a između dolaska sa jedne i polaska na drugu litiju, Milačić za Srpski telegraf poručuje da će borba za srpske svetinje biti istrajna dok se sramni zakon ne povuče.

- Sada više nema nazad. Okupljanja u litijama pokazala su šta je naš duh, šta su borbenost i srčanost i ni po koju cenu ne smemo predati zavetne naše crkve i manastire. Molebani u kojima čitav narod diše kao jedno i gde svi imamo isti cilj daju neverovatnu moć jedinstva koje nikakvi okovi ne mogu privezati - kaže Milačić.

  • Smatrate li da ovih nekoliko poslednjih nedelja Crna Gora nikad nije bila "ni crnja ni gora"?

- Danas u Crnoj Gori vlada otvorena diktatura, hapse se i legitimišu mladi ljudi po čitavoj zemlji. S jedne strane se brani čast i obraz Crne Gore, čuvaju joj se sveta mesta, dok se s druge uništava njen identitet, čupaju joj koren i kidaju dušu. Ovo je borba između dobra i zla, ovo je borba za i protiv Njegoša. Mi smo dostojni naslednici Petra Drugog Petrovića i naših velikih predaka. Mi branimo Crnu Goru, mi branimo njen ponos. Dok je mi čuvamo, Milo je uništava.

RepublikaFoto: youtube.com/Marko Milacici

Crnogorski narod stoji na braniku od beščasne otimačine svetinja i tu će ostati bez obzira na sve

  • Uhapšeni ste samo 24 sata pošto je vaša partija podnela krivičnu prijavu protiv Đukanovića. Zbog čega?

- Podigli smo krivičnu prijavu jer je Ðukanović počinio dva krivična dela. Jedno je izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, a drugo je izazivanje panike i nereda. Dakle, on je taj koji je u domenu krivične odgovornosti jer naređuje hapšenja političkih protivnika. On misli da time dobija nešto, a zapravo sve više pokazuje svoju nemoć.

  • U želji da sačuva vlast, on je ustao je protiv svog naroda.

- Trebalo bi da zna da nikad niko nije pobedio narod, pa neće ni on. Narod nije ono što on zamišlja, nego ono što mu se dešava u zemlji iz dana u dan. Narod mu se kreće u litijama, ustao je protiv njega i njegove oholosti. Crnogorski narod, da ga obavestim, stoji na braniku od beščasne otimačine svetinja i tu će ostati bez obzira na sve.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
  • Može se reći da je Crna Gora na samoj ivici građanskog rata. Na koji način se može smiriti situacija?

- Đukanović može, ali neće da je smiri. Nije on neiskusan političar niti je čovek koji to ne ume. Međutim, on jednostavno želi incidente, nerede i haos na ulicama. Očigledno je da nema odgovor na sve ovo što se dešava mirno, dostojanstveno i veličanstveno. Treba da shvati da više ništa ne kontroliše u Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading