I NAD POPOM IMA POP! Građani Pljevlja napravili ŽIVI ZID - blokirali mašine koje kopaju rovove između dve zemlje

Autor:

Svet

03.02.2020

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pljevaljskom selu Androvići blizu granice sa Srbijom građani su blokirali mašine koje prekopavaju puteve i prave kanal.

RepublikaFoto: twitter.com/ ČIČA
Protesti u Crnoj Gori se nastavljaju

Kako je portalu Vijesti rečeno u crnogorskoj policiji to je ranije dogovoreno i nema nikakve veze sa održavanjem litija, a put je prekopan radi suzbijanja ilegalnih prelazaka.

Kanal dubok oko metar i po i širok oko tri metra iskopalo je pljevaljsko preduzeće za održavanje lokalnih puteva celom dužinom puta, a na zahtev policije.


Međutim, mnogi građani Pljevalja i opozicione političke stranke sumnjaju da je to urađeno da bi se sprečio dolazak građana na litije.

- U pitanju je nešto što je dogovoreno pre par godina sa graničnom policijom Srbije. Radi se o zaprečavanju alternativnih puteva. Kolege iz Srbije su pre dve godine na lokaciji Kameni most u mestu Zaostro postavili rampu i tada niko nije reagovao. Pre par meseci ponovo je aktuelizovana ova priča. Pola puteva radi Crna Gora, a pola Srbija. Osim u Adrovićima, uradiće se i zaprečavanje puta u selu Mihailovica i još nekih sporednih puteva koji treba da se zapreče zbog ilegalnog prelaska granice - rečeno je portalu u policiji.

Kako se navodi, ogorčenje meštana izazvalo je to što je zbog radova došlo do kidanja vodovodnih cevi i oni su ostali bez vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading