Boki 13 bio 60 puta kod lekara, ali ipak to nije dovoljno da bi se branio sa slobode

Autor: kurir

Svet

03.02.2020

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Skoplju danas je ponovo odbio žalbu prvooptuženog u slučaju "Reket" šoumena Bojana Jovanovskog – Bokija 13 i potvrdio da on ostaje u pritvoru u skopskom istražnom zatvoru, gde se nalazi od 15. jula prošle godine. Kako se navodi u saopštenju, Apelacioni sud je nakon javne sednice, doneo odluku kojom se odbija žalba optuženog B.J, podneta preko advokata, a potvrđuje prvostepeno rešenje kojim je produžena mera pritvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Telma TV
Boki 13

Na javnoj sednici, održanoj 22. januara, branilac Bokija 13, skopski advokat Saško Dukovski je rekao da se optuženi nalazi u pritvoru šest meseci i da je za to zbog zdravstvenih problema vođen na pregled 60 puta, što meru pritvora pretvara u kaznu.

Dukovski je tada, kako su preneli lokalni mediji, ukazao na novi medicinski izveštaj od 14. januara u kojem hirurg predlaže da se odmah napravi operacija i da se Jovanovski stavi na strogi higijensko-dijetetski režim "s obzirom na česte ulkusne lezije". Prethodno se, istog dana, Boki 13 požalio na suđenju u slučaju "Reket" da je ozbiljno oboleo i da u istražnom zatvoru "Skoplje" nema uslove za lečenje, zamolivši da se više "ne igraju sa njegovim životom".

Skopski apelacioni sud je početkom decembra 2019. prvi put odbacio "kao nedozvoljenu" žalbu Jovanovskog "na rešenje prvostepenog suda od 20. novembra" i time odbio "predlog za ukidanje pritvora i zamena drugim, blažim merama obezbeđenja prisustva optuženog suđenju".

U sudskom postupku "Reket", sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku suđenja, početkom decembra, priznao krivicu i nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading