CRNA GORA JE PRIJATELJSKA DRŽAVA! Dodik: Đukanovićeva poseta bi bila neprikladna

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.02.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Dodik je naveo da je predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović, imao priliku da poseti BiH ranije, ali to nije učinio.

- Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava sa tako ozbiljnim izazovom, kojem svedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prate i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi - rekao je Dodik, koji je ranije rekao da zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori Ðukanović nije dobrodošao u BiH.

Srpski član Predsjedništva naveo je da odluka u vezi sa Ðukanovićevim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvežavanja uspomena i istorijskog sećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića sa kojim je, kako kaže, crnogorski predsednik blisko sarađivao upravo u turbulentno vreme koje i sam pominje.


Na pitanje Srne da prokomentariše Ðukanovićevu izjavu da je "u Srebrenici počinjen genocid", Dodik je odgovorio da veruje da je Ðukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije desio genocid, isto kao što veruje da su mu poznate i kontroverze koje prate dešavanja u toj opštini u nekoliko godina proteklog rata.

- Insistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta deteta kome su rekli da ne može više da se igra - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading