Iživljavanje crnogorske vlasti ne jenjava: Opet priveli vladiku Joanikija!

Autor: in4s.net

Svet

08.02.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika Joanikije doživeo je novu neprijatnost na graničnom prelazu Dobrakovu prilikom ulaska u Crnu Goru iz Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije meta bezdušne vlasti

U petak oko 23 časa policija je opet pretresala vozilo Episkopa Joanikija.

Vladika je tražio nalog na šta su mu službenici policije kazali da imaju nalog, ali ga nisu pokazali i da mogu da daju zapisnik o pretresu, koji su i dali nakon dužeg čekanja, oko 40 minuta.

Episkop Joanikije je rekao da su ovakvi postupci policije vid pritiska na sveštenstvo da se odustane od dalje borbe za verska prava u Crnoj Gori, što zapravo znači da je svaki onaj koji se bori za svoja prava u Crnoj Gori označen kao neprijatelj države. To je, dodao je Vladika, svojstveno autokratiji, a ne demokratiji.

"Razumem da policija treba da radi svoj posao i jasno mi je da kod samih policajaca, koji su radili pretres, nije bilo zle volje, ali mi nije jasno zbog čega sam sumnjiv policiji i zbog čega se na meni primenjuje ovo pravilo Zakona“, kazao je Episkop Joanikije.

U zapisniku koji je policija uručila stoji: „Pretresanje je izvršeno bez naredbe suda na osnovu člana 33 stav 2 Zakona o graničnoj kontroli, jer postoje osnovi sumnje o posedovanju zabranjenih stvari koje ima kod sebe ili u saobraćajnom sredstvu“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading