Likvidirani Cetinjanin bio blizak "kavačanima": Gazivoda još jedna žrtva rata klanova?

Autor: J. K.

Svet

18.02.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrija Gazivoda (30), koji je ubijen preksinoć ispred teretane "Lovćen" na Cetinju, najverovatnije je još jedna žrtva rata kriminalnih klanova u Crnoj Gori. Nepoznati napadač ispalio više hitaca u glavu i grudi Gazivode, posle čega je pobegao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/youtube.com/VijestiOnline
Andrej Gazivoda

Zbog saradnje sa osobama poznatim policiji i navodne povezanosti sa "kavačkim klanom" istražuje se pozadina ovog ubistva. Prema pisanju crnogorskih medija, Gazivoda je navodno bio deo grupe Mitra Markovića, nedavno deportovanog iz Hrvatske u Crnu Goru, koji se sumnjiči za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna prošle godine.

Ubijeni je bio blizak i Janku i Nikoli Kršikapi, kod kojih je policija pronašla zolju i automatsku pušku, a dovodi se i u vezu sa Vukom Vujačićem i Igorom Mašanovićem optuženim da su zajedno sa Mariom Miloševićem ubili Radomira Đuričković.

Inače, Gazivoda se bavio neobičnim hobijem, podvodnim ribolovom i sportskim ronjenjem, a aktivno se borio i protiv krivolova. Naročito se protivio lovu ribe dinamitom. U maju prošle godine dospeo je u medije jer je bio na Bigovu u trenutku kada su dinamitaši bacali eksploziv u more zbog ribe. Snimio je i objavio mrtvu ribu na površini nekoliko minuta nakon eksplozije. Zbog toga istraga o njegovom ubistva mogla bi teći u drugom pravcu jer postoji mogućnost da mu je javno protivljenje "crnogorskom tradicionalnom hobiju" došlo glave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading