Dodik odbrusio Milu! Zaboravio si druženje s Ratkom i Radovanom!

Autor:

Svet

25.02.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je povodom izjave Mila Đukanovića da je to što radi u Republici Srpskoj opasnije od onog što se događa u Srbiji i Crnoj Gori izjavio da će šef crnogorske države biti žrtva osporavanja srpskog nacionalnog interesa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug
Milorad Dodik / Milo Đukanović

Milo Đukanović je, rekao je on, sada postao miljenik Sarajeva. Podsetimo, Dodik je nedavno, uprkos protivljenju ostale dvojice članova Predsedništva, zabranio Milovu posetu Bosni.

- Ohrabrivao je samostalnost Republike Srpske u vreme kada sam mislio da cela ta priča o crnogorskoj nezavisnosti treba da se završi - rekao je Dodik u intervjuu za televiziju Fejs iz BiH.

Istakao je da je upravo Đukanović bio "deo projekta koji je vodio Milošević", a onda je, kaže, "iskočio".

- Sastajao se više puta sa Karadžićem nego ja i više puta se video sa Mladićem nego ja. Ja nisam komandovao vojskom u ratu, a on jeste - rekao je Dodik.

O odnosu sa Đukanovićem kaže da oni nikada nisu bili posebni, te da je uvek uvažavao činjenicu da je on predsednik Crne Gore.

- Generalno gledano, Đukanović je odjednom odlučio da Crna Gora prizna Kosovo, radi protiv srpskih nacionalnih interesa i protiv Srpske pravoslavne crkve - naveo je Dodik.

Činjenica je, ističe Dodik, da je "Đukanović u ovom trenutku za SPC pripremio golgotu" usvajanjem zakona koji nije demokratski i to je, naglašava, "učinio na jedan veoma podmukao način tako što je najpre sa Islamskom zajednicom, Katoličkom crkvom i Jevrejskom zajednicom napravio posebne ugovore, a SPC je nametnuo zakon koji degradira njeno postojanje i njenu imovinu".

Niko, ističe Dodik, Đukanoviću ne brani da pravi svoju crkvu, ali ne mora da otima od SPC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading