MILANOVIĆ: Idem u Jasenovac, u Blajburg neću

Autor: Tanjug

Svet

03.03.2020

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović najavio je večeras da će otići u zloglasni ustaški logor iz Drugog svetskog rata Jasenovac, ali da tamo ne bi želeo da govori jer je reč o komemoraciji.

Zoran Milanović

- To nije politički skup. On je to bio, neizostavno, u nekim okolnostima. Nadam se da smo dovoljno zreli da tamo odemo u jednoj dostojanstvenoj koloni, da položimo cveće i setimo se što je tamo bilo i što se tamo dogodilo i da pokažemo pre svega sebi da smo normalni i humani, i da pustimo bukače iz Srbije, koji uvek koriste te dane da upute reči ljubavi i snošljivosti prema hrvatskoj državi. To mene kao političara hrvatske levice smeta, ali što ja tu mogu - rekao je Milanović u intervjuu za RTL.

Istovremeno, Milanović kaže da u Blajburg, gde se održavaju komemoracije ustašama streljanim na kraju Drugog svetskog rata, neće otići te da je njegov stav o tome poznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading