Potvrđeni novi slučajevi zaraženih: Još 4 obolelih u Republici Srpskoj!

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

12.03.2020

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Republici Srpskoj (RS) registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o muškarcu i ženi koji su boravili na skijanju u Austriji, gde su bili u kontaktu sa zaraženima iz Hrvatske, i o paru iz Slovenije, prenosi RTRS.

Nakon povratka u Republiku Srpsku, oni su se javili u nadležnu zdravstvenu ustanovu. Važno je da se svi zaraženi osećaju dobro, istakao je Šeranić.


Koronavirusom u Republici Srpskoj zaraženo je ukupno osam osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 376 osoba, a za tri lica se čekaju rezultati nalaza.

Šeranić zahteva od građana da laboratorijske nalaze na rade u privatnim laboratorijama jer one nisu ovlašćene za to i ne mogu garantovati validnost testiranja na virus korona.

Testiranje uzoraka na virus korona vrši Univerzitetski klinički centar u Banjaluci za svoje pacijente, a za one iz drugih bolnica to čini Institut za javno zdravstvo Srpske.

U Republici Srpskoj će do 30. marta biti zatvorene sve osnovne i srednje škole i fakulteti, a zabranjena su i sva javna okupljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading