PROGOVORIO I ĐUKANOVIĆ: Evo šta je o pandemiji rekao predsednik Crne Gore

Autor: Tanjug

Svet

24.03.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović poručio je danas da treba pojačati napore državnih organa i zdravstvenog sistema da Crna Gora blagovremeno bude spremna na neminovno dalje širenje zaraze korona virusom, prevashodno obezbeđivanjem dovoljnog broja kapaciteta za lečenje u zdravstvenim ustanovama i nužne medicinske opreme.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Na sastanku sa predsednikom i članovima Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, Ðukanović je rekao da će se i lično angažovati da bude obezbeđena nedostajuća zaštitna oprema i medicinski materijal i sugerisao sprovođenje pravovremenog testiranja, čime bi dodatno bilo ublaženo širenje epidemije, prenosi portal CDM.

Ðukanović je primio predsednika Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) za zarazne bolesti, potpredsednika Vlade Milutina Simovića, ministra zdravlja Kenana Hrapovića, direktora Kliničkog centra Crne Gore Jevta Erakovića i direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu.


Oni su informisali crnogorskog predsednika o epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj novim virusom korona i o merama koje NKT sprovodi.

Ukazano je da su sve odluke NKT donete na osnovu preporuka struke i nisu političke, već im je cilj zaštita zdravlja građana.

Odgođeno pojavljivanje virusa u Crnoj Gori i pravovremeni odgovor na prve slučajeve zaraze, potvrda su da imamo kredibilne institucije zdravstvenog sistema i visok nivo svesti građana, ocenili su u NKT.

Oni su upoznali Ðukanovića i sa teškoćama u nabavci zaštitne opreme i medicinskog materijala, koja je dodatno složena zbog deficita na globalnom nivou.

Ðukanović je izrazio poštovanje za aktivnosti NKT, uz ocenu da sistem funkcioniše organizovano i da je zahvaljujući tome do sada sprečeno intenzivnije širenje virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading