"Zarazili smo se na saučešću": Otišli na sahranu, pa zakačili koronu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.03.2020

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboleli od virusa Covid-19, veruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana pre uvođenja mera zabrane te vrste javnih okupljanja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Tuzi su od srede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 obolelih i dramatično širenje koronavirusa, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.

Jedan od zaraženih meštana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrovali virus pre pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

- Testirano je moje četvoro dece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spreče širenje virusa. Kada je reč o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo bili napolju, tako da bog zna kako nam je prenet virus - rekao je Camaj.

Zoran Milić iz Pothuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih koronavirusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

- Niko nikog nije htio da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće - rekao je Milić.

Član koordinacionog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama da niko ne sme da izađe iz kuće.

- Danas su neke pekare dostavljale hleb stanovnicima kojima se to inače obezbeđuje, ali spisak sada moramo da proširimo. Preko televizije su javnost obaveštavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom našlo ovo većina je nespremna. Videćemo da što više budemo mogli građanima obezbedimo namirnice koje im trebaju - rekao je Dedvukaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading