Milov stručnjak za koronu magistar za sejanje krompira

Autor:

Svet

01.04.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Simović, potpredsednik crnogorske vlade, kojeg je Milo Đukanović postavio za šefa tima za borbu protiv koronavirusa, magistrirao je na krompiru i njegovom sejanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Simović, kojeg je Đukanović postavio na mesto predsednika Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, nedavno se proslavio izjavom da Crnogorcima nisu potrebni respiratori koje je Srbija želela da im pokloni.

Lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić nedavno je, komentarišući Simovićevo odbijanje, okarakterisao kao mržnju koja "ide do te mere da se odbija mogućnost spasavanja života građana Crne Gore zato što ne volite Srbiju".

Zavši fakultet i udaj se za ministra

Simović je pažnju crnogorske javnosti skrenuo i pre pet godina, kada je suprugu, koja je takođe diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu, doduše 11 posle njega, ubacio u državnu službu. Ljiljana Simović je kao diplomirani inženjer poljoprivrede postavljena na čelo direktorata za evropske poslove, ali i fondove EU pri crnogorskom ministarstvu rada i socijalnog staranja, što je bio povod da joj Iva Bajković iz Glavnog odbora PZP poruči ovo:

- Završi fakultet, udaj se za ministra, i to je sve što treba da uradiš u životu. Vi ostali kramp u ruke. Zanimalo bi me da mi neko objasni potrebu za ovom funkcijom u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Mandić je poručio da ako bude smrtnih slučajeva u Crnoj Gori, porodice za to treba da krive direktno Milovog stručnjaka.

- Simović i ljudi iz vrha režima znaju da njima i članovima njihovih porodica ne mogu zafaliti respiratori i zato im je lako da se ovako ponašaju jer ovakvim njihovim ponašanjem mogu biti pogođeni samo obični građani Crne Gore, dok oni kao elita imaju obezbeđene sve uslove - kazao je Mandić.

Međutim, Simovićeve odluke i ne čude ako se pogleda njegova stručna biografija, u kojoj se ističe da je 1986. diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu kao student generacije. Magistarski rad odbranio je na istom fakultetu, a kao što se vidi na slici, tema koju je branio glasila je: "Biološka vrijednost sadnog materijala krompira u zavisnosti od roka vađenja". Istini za volju, svakom laiku je jasno da stručnjak za sejanje krompira nije ekspert za zarazne bolesti, te da je teško može da razume značaj respiratora u spasavanju života obolelih od koravirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading