U Crnoj Gori ukupno 70 zaraženih koronom: Najmlađi pacijent je DETE od tri godine?!

Autor: Tanjug

Svet

03.04.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi pacijent koji je izlečen od virusa korona u Crnoj Gori otpušten je danas iz Kliničkog centra, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Jevto Eraković.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U jednom trenutku je bio životno ugrožen i čak kandidat za respirator - rekao je Eraković na konferenciji za novinare.

On je naveo da se u Kliničkom centru Crne Gore trenutno nalazi 21 pacijent koji je zaražen virusom korona, od kojih je 16 na infektivnoj i pet u intenzivnoj jedinici lečenja.

- Svi na infektivnoj su stabilno, pacijenti koji se nalaze na internoj, dva su na respiratoru i životno su ugroženi. Nažalost imamo i najmlađeg pacijenta starog tri godine iz Bijelog Polja, njegovo opšte stanje je odlično i ako se ovako nastavi, a mislim da nema razloga da bude drugačije mi ćemo ga uskoro poslati na kućno lečenje - rekao je Eraković.

On je rekao da ovo ne sme biti povod za preterano opuštanje i pozvao sve da se pridržavaju naredbi, mera i preporuka.

- Ako u Crnoj Gori imamo 70 pozitivnih građana danas koji po podacima Instituta za javno zdravlje u proseku ostvare oko 90 kontakata, 70 novih klastera, uticaće da u roku od maksimum 14 dana imamo 6.000 do 6.500 novozarženih pacijenata. To može da uradi samo 70 građana. Od toga bi 150 umrlo, a 300 bi bilo na respiratoru - rekao je Eraković.

On je rekao da u zdarvstvenom sistemu Crne Gore trenutno ima 106 raspiratora, a da su samo dva pacijenta priključena, što znači da trenutno ima dovoljno traspiratora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading