Sankcionisano 53 neodgovornih građana: Odredili mu karantin, on pobegao! Policija traga za njim

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

07.04.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U protekla 24 časa policija u Republici Srpskoj zabeležila je 54 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem.

RepublikaFoto: e-stock agency
Foto: Ilustracija

– Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 53 građana u Republici Srpskoj – saopštili su iz MUP RS.

Ujedno su podsetili da su od zabrane izuzeti oni kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Evidentirana je jedna osoba koja je prekršila izrečenu meru izolacije i kojoj je uručen prekršajni nalog, kao i jedno krivično delo protiv zdravlja ljudi.

– U 22 časa prijavljeno je Policijskoj stanici Gradiška da je objekat Republičkog karantina GP Gradiška samovoljno napustio A. D. iz Prnjavora, kojem je 6. aprila prilikom ulaska u BiH i RS, Rešenjem Republičke uprave za inspekcijske poslove RS određena mera smeštaja u karantin, u trajanju od 14 dana – navode iz MUP RS, piše Srpskainfo.

Obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u konkretnom slučaju postoje elementi KD "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije", te da se lice pronađe i smesti pod nadzor u opštinski karantin Prnjavor, a da se po kompletiranju predmeta protiv lica podnese izveštaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading