Pojačano testiranje na koronu u Republici Srpskoj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.04.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni koordinacioni tim Republike Srpske za sprečavanje širenja koronavirusa najavio je da će narednih dana biti pojačano testiranje na zarazu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija, kao i mere podrške privredi u novonastaloj situaciji.

Ministarstva privrede i finansija i Poreska uprava zaduženi su da izvrše analizu trenutnog stanja i predlože mere podrške.

Konstatovano je da je smanjen broj ulazaka lica iz inostranstva, kao i da karantinski smeštaj na graničnim prelazima funkcioniše nesmetano.

Konstatovano je i da Republika Srpska ima dovoljno testova, te de će u narednim danima biti pojačano testiranje na zarazu koronavirusom.

Glavni koordinacioni tim i danas je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je reč o zaštiti od korone, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading