Oštre mere u Republici Srpskoj: Ko ne bude nosio maske i rukavice moraće da plati i do 150 EVRA!

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

30.04.2020

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji ne budu nosili zaštitnu opremu, odnosno maske i rukavice, kao i oni koji ne budu poštovali fizičku distancu u objektima mogli bi za tu svoju neodgovornost da iskeširaju između 100 KM i 300 KM.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

Navedeno je ovo, između ostalog, u odluci predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, koju je donela na predlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, piše Srpskainfo.

Podsećamo, Cvijanovićeva je danas na predlog Vlade Srpske donela pet uredbi, među kojima se nalazi i Uredba sa zakonskom snagom o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Tom uredbom je propisano sprovođenja mera zaštite u zajednici za pravna lica, preduzetnike i fizička lica, a koje se odnose na mere dezinfekcije, obezbeđivanja i korištenja lične zaštitne opreme, pridržavanja zaštitnih mera fizičke distance i zabrane okupljanja u većim grupama, odnosno preduzimanja drugih vanrednih mera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

U skladu sa ovom uredbom sa zakonskom snagom, novčanom kaznom od 100 КM do 300 КM kazniće se fizičko lice ako ne poštuje vanredne mere kojim je naloženo korištenje lične zaštitne opreme, pridržavanje zaštitnih mera fizičke distance ili drugih vanrednih mera na javnim i radnim mestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading