Mitropolit Amfilohije: Milo bi da kleknem pred njim, ali to bi bila velika sramota za naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

01.05.2020

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da su pozivi da daje izjave u policiji i tužilaštvu učestali jer bi vlast htela da klekne pred njima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MATIĆ
Mitropolit Amfilohije

- I da služim njihovim bezakonim partijskim interesima, što bi bila sramota za naslednika trona Svetog Petra Cetinjskog - rekao je on Vijestima.

Poručio je da ga ni to, ni virus nisu uplašili.


- Bog je lekar svih virusa, pa i ovog. Nadam se da će i njih Bog urazumiti da se oslobode ovog ustašoidnog zakona, radi obraza Crne Gore. Oni imaju pravo da ugrožavaju svoj, ali ne i obraz Crne Gore i da se tako odnose prema crkvi koja je stvorila ovu državu - rekao je.

Amfilohije je saslušan pre dva dana u cetinjskom tužilaštvu o okolnostima prisustva sahrani dr Vladimira Jovićevića.

Sahrane se u Crnoj Gori održavaju u porodičnom krugu zbog suzbijanja koronav irusa.

Osim mitropolita Amfilohija sahrani Jovićevića prisustvovali su jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Njih dvojica još nisu saslušani.

Prethodno je Amfilohije pozvan na informativni razgovor i zbog služenja u crkvi kada se okupilo nekoliko osoba. Tužilaštvo se o tom slučaju još nije odredilo.

MILANOVIĆEV GEST ZA POŠTOVANjE

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću na odluci da napusti obeležavanje godišnjice vojne akcije "Bljesak" zbog isticanja znaka "Za dom spremni", ocenjujući da taj gest Milanovića zaslužuje poštovanje.

- To što je uradio odlika je časnog hrvatskog naroda, kog mi svi poštujemo - rekao je on Vijestima.

Milanović je ranije danas kazao da odgovornost zbog incidenta u Okučanima treba da snosi organizator - Ministarstvo branitelja.

Mitropolit Amfilohije kazao je i da je čuo da je Milanović ranije, prilikom posete Jasenovcu, naredio da se sa tog spomen obeležja ukloni tabla sa natpisom "Za dom spremni".

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading