Uhapšen bivši čelnik "Agrokora"!

Autor: Agencije, Republika

Svet

16.10.2017

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od bivših čelnika koncerna Agrokor Ivan Crnjac uhapšen je jutros i odveden u policiju, izjavio je novinarima njegov advokat Ljubo Pavasović Visković.

Operacija je u toku

On je rekao da ne može detaljnije da govori o istrazi, ali da ona obuhvata poslovanje Agrokora u poslednjih nekoliko godina.

- Sve se temelji na revizorskom izveštaju, nepravilnostima u knjiženjima, falsifikovanim bilansima i izveštajima - dodao je advokat.

Policija je jutros ušla u kuću bivšeg izvršnog potpredsednika Agrokora za finansije, a advokat je rekao da su istražitelji iz njegove kuće odneli "telefon i dva papira".

MUP Hrvatske je jutros kratko saopštio da je u toku postupanje policije, odnosno kontrola u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zagrebu i u saradnji sa Samostalnim sektorom za finansijske istrage Ministarstva finansija Hrvatske.

Istaknuto je da je postupanje tokom provere tajno, pa da nisu u mogućnosti da iznesu više podataka.

Policijska akcija u slučaju Agrokor počela je nešto pre šest časova ulaskom policije u Kumerove dvore, rezidenciju porodice Todorić. Na meti istrage su osobe koje su bile na čelu Agrokora pre nego što je posrnuli koncern preuzela vanredna uprava.

Prema dostupnim informacijama, članovi porodice Todorić nisu u zemlji.
Navodno se oko 300 policijskih istražitelja nalazi na 60-tak lokacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading