Milo glumi boga: On će da odredi koju će crkvu Crna Gora da ima!

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

18.05.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U moru svojih nekorektnih vladalačkih poteza, Milo Đukanović je danas izrodio do sada neviđeni biser, ostavljajući mogućnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) samo da se prikloni njegovoj "samostalnoj pravoslavnoj crkvi Crne Gore" jer sve ostalo neće da bude dobro rešenje! Demokratski, nema šta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uprpio se - Milo Đukanović

Ističući kako će SPC biti uvažen subjekt društva i ni milimetar dalje, crnogorski predsednik je krenuo sa salvom optužujućih i nepomirljivih izajava, nazivajući sve pravoslavce, crnogorske državljane koji protestuju protiv trenutnog terora države - "pobunjenim narodom", pominjući porez koji traži od crkve, ali i "nelegalno gomilanje sveštenika u hramovima"?!

- Ponudili smo SPC da budu deo rešenja obnove samostalne Pravoslavne crkve u Crnoj Gori. U međuvremenu smo obnovili državu, pa moramo obnoviti i crkvu - naveo je Đukanović danas na Cetinju i dodao da "SPC za sada tu ponudu odbija".

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Litija u Crnoj Gori

Potpuno menjajući teze i iznoseći neistine, Đukanović je nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu - crkvom nacionalnih Srba u Crnoj Gori, potirući pravoslavlje svih Crnogoraca, što neodoljivo podseća, daleko bilo, na ponašanje ustaša tokom Drugog svetskog rata!

- Ako SPC propusti šansu, preostaje joj da nastavi da bude crkva nacionalnih Srba u Crnoj Gori - tada bi morali da stvorimo i crkvu nacionalnih Crnogoraca u Crnoj Gori, ne mislim da je to dobro rešenje. Mislim da je bolje rešenje da imamo pravoslavnu crkvu koja će imati svoje vernike - rekao je Ðukanović, zaboravljajući da takva crkva već postoji i da se, i za pravoslavne Crnogorce i za pravoslavne Srbe, zove Srpska pravoslavna crkva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Krsman

18.05.2020 15:21

Komunjara glumi Boga.

Kiza

19.05.2020 13:41

Bog Milo neka osnuje i Novu muslimansku, Novu katolicku crkvu i Novu komunističku crkvu. Pa i još neku crkvu. Više crkvi - veća država.