To je ta "divna" EU: Kako je Srbija otvorila granice, Hrvati navalili u nabavku namirnica

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

26.05.2020

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu nesmetano i bez ograničenja da putuju tamo i nazad, a Slavonci su počeli da koriste tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u jeftinije srpske trgovine, navodi se u reportaži hrvatske televizije RTL.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Hrvati mogu put Srbije po gotovo istim uslovima kao i pre 12. marta kada je granica zatvorena.

U Srbiju ulazite samo sa ličnom kartom, bez testa na Kovid-19 i, najbitnije, bez obavezne samoizolacije od 14 dana, ističe tv stanica, a preosi portal Seebiz.


Najčšće se kupuje duvan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji.

U Hrvatsku se po osobi sme uneti jedan boks cigareta. Od alkoholnih pića, sme se preneti jedan litar žestokog pića i 16 litara piva.

Istovremeno, hrvatskim građanima se savetuje da "preskoče" kupovine svežeg mesa, suhomesnatih proizvoda i hrane za domaće životinje jer to neće moći da unesu u Hrvatsku, uz napomenu sa se u prodavnice u Srbiji može ući samo s maskama za lice.

Kako se navodi u reportaži, za 100 kuna, odnosno 1.500 dinara, mogu se kupiti četiri velika paketa kafe.

- U odnosu na prošli put, pre korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupelo. Uspe se nešto uštedeti - rekao je za RTL stanovnik Osijeka.

Njegova sugrađnka Snježana u Srbiju ide po lekove, sokove, sve ono što je u Srbiji povoljnije, dodaje se u reportaži.

- Oko 300, 400 kuna (39 do 52 evra) se može uštedeti po jednom odlasku - kaže ona.

- Pri ponovnom ulasku u Hrvatsku takođe nema zastoja. Sve što vas čeka na hrvatskoj granici je SMS poruka s napomenom da ako sumnjate na zarazu kontaktirate centar 112 i letak koji će vam uručiti carinik na kojem piše da smanjite kontakt s drugim osobama sledećih 14 dana. Samoizolacije nema - zaključuje se u reportaži RTL-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading