Kuju PAKLENI PLAN iza zatvorenih vrata: U toku sastanak Mila i Duška, TEMA - mere prema Srbiji!

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Svet

26.05.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku tajni sastanak predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i crnogorskog premijera Duška Markovića o budućim merama prema Srbiji

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Milo Đukanović i Duško Marković

Marković je od od zgrade vlade do Predsedništva Crne Gore došao pešice i ušao na zadnja vrata.

A i  Đukanović koji se dovezao "majbahom" ušao je na zadnji ulaz Predsedništva. 

Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je premijer Crne Gore. Među zemljama za koje Crna Gora otvara granice nema Srbije.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da je da je kriterijum Instituta za javno zdravlje najmanje 25 obolelih u odnosu 100 hiljada stanovnika. On je precizirao da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Podsetimo, premijerka Srbije je sinoć prokomentarisala odluku državnog vrha Crne Gore da ne dozvoli ulaz srpskim državljanima na svoju teritoriju. Ona je istakla da se sada vidi da smo u susednoj državi nepoželjni i zamolila građane da nikako ne idu tamo.

- Dobro je da su građani mogli da vide da smo nepoželjni u Crnoj Gori i to samo zato što nismo lagali ljude da umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa. Nastvićemo da se ponašamo odgovorno uvek govoreći istinu.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

Ovo nije pravi razlog ovakvog ponašanja crnogorskog premijera. Mi nećemo odgovarati recipročnim merama i nećemo sprečavati da građani Crne Gore uđu u Srbiju, ali ćemo još jače i snažnije sprečavati crnogorske kriminalce i predstavnike mafijaških klanova da ulaze u našu zemlju koji su decenijama terorisali naše građane.

U borbi protiv kriminalaca koji dolaze iz Crne Gore nećemo imati milosti. Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku našim građanima, a ja želim još jednom da zamolim građane da što duže i u što većem broju ostanu u našoj Srbiji, a ako već moraju negde da odu da nikako ne idu tamo gde su naši državljani nepoželjni - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading