Ovako su proćerdali sav novac "Agrokora"

Autor:

Svet

17.10.2017

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Todorić jedna je od najmoćnijih hrvatskih familija i svakako jedna od najbogatijih na Balkanu, čiji su članovi, međutim, i odgovorni za bezrezervno rasprčkavanje novca giganta "Agrokora", čak i u trenucima kada je taj koncern zapao u dramatične dugove u proleće ove godine.

RepublikaFoto: youtube.com/privredni hr
NE ZNA SE ŠTA SVE POSEDUJE: Voli skupa kola, jahte, vile, a nosi zlatni roleks od 20.000 evra

Uprkos činjenici da je kompanija u ambisu, Todorići su rasipali pare na ekskluzivna putovanja na Karibe, u Tajland, Katar i druge luksuzne destinacije, putovali helikopterom bell-427 u vlasništvu kompanije, uživali u letovanju na privatnom ostrvu Smokvica i ulagali bogatstvo u izlaske i na kocku, u čemu prednjači Ivan Todorić, mlađi sin vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića (66). Ništa manje sklona troškarenju nije ni Todorićeva ćerka Iva Balent, čiji život na visokoj nozi oduvek intrigira hrvatske medije, ali posebno nakon što je u ponedeljak policija u Zagrebu upala u rezidenciju moćnih Todorića Kulmerove dvore tražeći Ivicu i njegove sinove s nalozima za hapšenje.

Tužilaštvo im na teret stavlja proneveru i utaju novca, kao i to što su od 2006. radi lične koristi prikazivali rezultate kompanije mnogo boljim nego što oni zaista jesu.

 Protiv čelnika "Agrokora" i njegovih sinova mogla bi da bude raspisana Interpolova crvena poternica

U tome su im pomagali najbliži članovi uprave "Agrokora", od kojih je šestoro njih privedeno, dok je Todorić sa sinovima Anteom i Ivanom našao utočište van zemlje. Spekuliše se da su njih trojica u Londonu, međutim, postoje navodi da je Ivan u Švajcarskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kulmerovi dvorovi, rezidencija Todorića

155 miliona evra procenjeno bogatstvo Ivice Todorića

Tužilaštvo Hrvatske veruje da su mnoga dokumenta sklonjena, međutim, Ivica Todorić, koji se u ponedeljak oglasio povodom opsežne potrage za njim i njegovim sinovima, tvrdi da vlada u Zagrebu protiv njega vodi hajku. Kako je naveo, cilj joj je da nacionalizuje "Agrokor", što on ne želi da dozvoli uprkos dugu koncerna prema kreditorima od čak 2,8 milijardi evra.

U međuvremenu, hrvatski mediji navode da su Todorići zajedno sa kumom Ivanom Crnjcem, jednim od direktora "Agrokora", u martu potpisali ugovor da će sve njihove troškove snositi kompanija, a što će sada država pokušati da obori.

Postoji podatak da je samo za jednog konja dao 200.000 evra firminog novca da bi njegovi unuci učili da jašu

Reč je o troškovima poput putovanja, upotrebe brojnih vila, letnjikovaca, helikoptera, jahti, ali i kupovine zemljišta, vinograda, privatnih lovišta (lov je omiljeni Ivičin hobi), kao i posedovanje ekskluzivne garderobe. Interesantan je podatak da su preko firme "Jamnica" kupili konja od 200.000 evra samo da bi Ivičini unuci učili da jašu.

Inače, spekuliše se da bi protiv Todorića mogla da se raspiše crvena Interpolova poternica jer su na teritoriji Britanije, a za tu zemlju ne važi evropski nalog za hapšenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading