Pljačkaši sa maskama na licu operišu i nedeljom: Opustošili zlataru u Baščaršiji, prolazni ostali zatečeni

Autor: klix.ba, republika.rs

Svet

07.06.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u popodnevnim satima u ulici Sarači na Baščaršiji u Sarajevu odvijala prava drama. Naime, dve naoružane osobe su opljačkale zlataru dolaskom na motociklu i s maskama na licu.

RepublikaFoto: facebook.com/Podgoricki vremeplov
Foto: Ilustracija

Redakciji portala Klix.ba javio se jedan od zlatara koji nam je potvrdio tu informaciju.

- Zaista smo svi zabrinuti jer se to upravo dogodilo tokom dana kada ima mnogo ljudi. Nemam detalje jer nisam mogao napustiti svoju radnju, međutim, začula se buka i ljudi su bili uplašeni - kazao nam je čitatelj.

Kako saznajemo dva muškarca su bila naoružana pištoljima. Jedan je s upaljenim motociklom čekao ispred radnje dok je drugi krao nakit, nakon čega su pobegli u pravcu Sebilja.

Ovim povodom kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo gde su nam potvrdili da imaju dojavu o navedenom događaju, ali nisu mogli da daju više informacija.

- Policijska ekipa je na terenu, trenutno vrše uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja - naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Fotoreporter portala Klix.ba koji se nalazi na lokaciji pljačke javlja da se u prodavnici nalazila radnica koja je vidno uznemirena i preplašena. Za sada nije poznato šta je ukradeno i kolika je vrijednost nakita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading